Poşet Çaylar Zararlı Mı?
Poşet çayın sağlığımız üzerindeki etkilerini öğrenmek mi istiyorsunuz? Poşet çay kullanımının olası zararlarını ve etkilerini keşfedin.
Matcha, tencha adı verilen gölgede yetişen yeşil çayın taş değirmenlerde ince bir toz haline getirilmesiyle üretilen geleneksel bir Japon Yeşil Çay tozudur. Matcha kalitesi büyük ölçüde çay ağacı çeşidine, gölgeleme tekniğine ve kullanılan toplama standardına bağlıdır… Matcha, tencha adı verilen gölgede yetişen yeşil çayın taş değirmenlerde ince bir toz haline getirilmesiyle üretilen geleneksel bir Japon Yeşil Çay tozudur. Kalitesi büyük ölçüde çay ağacı çeşidine, gölgeleme tekniğine ve kullanılan toplama standardına bağlıdır. Matcha, özenli, sanatsal, Zen`den esinlenen Japon Çay Töreni chanoyu sırasında hazırlanan ve sunulan bir çay olarak zengin bir kültürel geleneğe sahiptir. Matcha çaylar arasında benzersizdir, çünkü matcha içtiğimizde, taze yeşil çay yaprağının kendisini, öğütülmüş ve çırpılarak enerjisi yükseltilmiş, ferahlatıcı bir kase olarak tüketiriz.
Üst sınıf Tea Co. Matchamız, umami tatlılığı, kremamsı tadı ve canlandırıcı enerjisi ile ilk bahar tencha hasadından elde edilir. Tea Co. Matchayı Cha No Yu adı verilen geleneksel yöntemle hazırlamak için bir kase ve bamboo çırpıcı yeterlidir.
Geleneksel tencha üretimi için hasattan 3-4 hafta önce çay bahçesinin gölgelenmesini gerekir. Bu işlem, klorofil miktarını yükseltir ve matcha'nın eşsiz enerjisinden sorumlu L-theanine ve diğer uyarıcı amino asitleri artırır. Tencha, aşağıdaki özelliklere sahiptir: - düşük tanen - yüksek kafein - zengin lezzet ve umami tat
Menşei: Japonya
Hazırlık: Tea Co. Matcha - 2 gr | 1 Çay Kaşığı Su - 75 ml - 85°C 15 Saniye Çırpma
Tadım Notları: Umami, Kremamsı, Canlandırıcı
İçindekiler: Japon Yeşil Çayı - Tea Co. Matcha
Geleneksel Demleme: Kase(CHAWAN) ye 1 çay kaşığı (2gr) Tea Co. Matcha yı koyun. 85°C deki 75 ml suyu ekleyin. Tea Co. Bambu Çırpıcı (CHASEN) kullanarak pürüzsüz, zengin köpük elde edene kadar çırpınız. Afiyet olsun!!